Γιάνη, έχεις ιστορική υποχρέωση και ευθύνη να αναλάβεις την ηγεσία του ορθολογικού κινήματος! Ο χρόνος για την Ελλάδα και την Ευρώπη μετράει αντίστροφα!

  • 0
Τα περιθώρια για πολιτικές αβρότητες σώθηκαν τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου του 2015.

Δυστυχώς οι προσδοκίες μιας ολόκληρης γενιάς διαψεύστηκαν με τον πιο παταγώδη τρόπο. 

Ο πρωθυπουργός αποδείχτηκε ότι δεν ήταν έτοιμος να διανοηθεί τη ρήξη, παίρνοντας στο "λαιμό" του το 80% των νέων του "ΌΧΙ", που με βαθιά επίγνωση των συνεπειών της απόφασής τους, αρνήθηκαν τον εκβιασμό, τον επέστρεψαν πίσω, όπλισαν τον Αλέξη Τσίπρα με την καθαρότητα τη Δημοκρατίας, και με την ψυχραιμία που διέκρινε τους στωικούς, ανέμεναν την "κόλαση".
 
Ο Αλέξης όμως έκανε (ή ήδη είχε κάνει;) την πιο "εγκληματική" συνθηκολόγηση που θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί ο νούς μου. Συνθηκολόγησε με τη διαπλοκή. Μετα, η συμφωνία ήταν φυσική συνέπεια. There was no alternative!

Ο Γιάνης προετοίμαζε τη μετάβαση στην "κόλαση" ώστε να την αποφύγει. Τι πιο ξεκάθαρο; Τι πιο λογικό;

Προσωπικά δεν πίστευα ότι σε βάθος χρόνου θα αντέχαμε να κρατηθούμε εντός της Ευρωζώνης με τους παρόντες συσχετισμούς δυνάμεων, και τη δυναμική των στρατηγικών που είχαν αναπτυχθεί το διάστημα των διαπραγματεύσεων, αλλά αυτό δε με πτόησε στιγμή. 

Το "ΌΧΙ" δεν έχει καθόλου να κάνει με το στομάχι. Το "ΌΧΙ" έχει να κάνει με τη Δημοκρατία, τον Ορθολογισμό, την Ισηγορία, την "Αλήθεια", την Ανθρωπιά.

Προσωπικά, με πολύ κόπο και αίμα, και όπως συμβαίνει συνήθως στην Ελληνική κοινωνία, με την αμέριστη συμπαράσταση -οικονομική και ηθική- των γονέων μου, κατάφερα να στήσω τη δική μου δουλειά. Μια επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα επέφερε ασύλληπτο πλήγμα σε μένα και την οικογένειά μου. Το "ΌΧΙ" όμως δεν προσφέρεται σε εκπτωτικά bazaar. Αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό του είναι που το κάνει μεγαλειώδες. Το "ΌΧΙ" είναι τα ασημικά της οικογένειας. Είναι τα ιερά και τα όσια. Το "ΌΧΙ" δεν πουλιέται γιατί δεν εκτιμάται με οικονομικούς όρους.

Σταματώ εδώ.

Γιάνη, οι στιγμές είναι ιστορικές. You Have No Alternative!

ΝικΝικ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...