Επιτόκια δεκαετών ομολόγων Ιρλανδίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας

  • 0
Θα παρακαλούσα να μελετήσεις νηφάλια τη διαμόρφωση των επιτοκίων δανεισμού των χωρών της λεγόμενης περιφέρειας κατά τη διάρκεια των κρίσιμων διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τα 3 θεσμικά όργανα που καθορίζουν την τύχη της χώρας.

Είμαι από αυτούς που αρθρογράφησα στο παρελθόν υπέρ της άποψης που ισχυρίζεται ότι μια έξοδος κράτους μέλους της ευρωζώνης θα οδηγούσε στην αποδόμηση ολόκληρης της νομισματικής ένωσης. 

Θα σε προτρέψω να σκεφτείς ψύχραιμα και ορθολογικά, απεκδυόμενος τον τρόμο που σου "φόρεσαν" τα μαζικά μέσα ενημέρωσης, αν η ευρωζώνη "αντέχει" μια έξοδο κράτους μέλους από την ζώνη του ενιαίου νομίσματος χωρίς να διαλυθεί.

Αναμφισβήτητα υπάρχουν ακραίες φωνές στην Ευρώπη που κάλλιστα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε "ατύχημα" κι έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη επειδή έχουν την ισχυρή πεποίθηση ότι αυτή είναι προστατευμένη από τέτοιου είδους κλυδωνισμούς. Η δική μου πεποίθηση είναι ότι αυτές θα απομονωθούν γιατί οφείλει η Ευρώπη να τις απομονώσει.

Η προσωπική μου θέση στο δημοψήφισμα είναι: Όχι στα σχέδια αποδόμησης της Ευρώπης, ΄Οχι στην ανορθολογική λιτότητα, Όχι στη φίμωση, Όχι στον παραλογισμό.

ΝικΝικ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...