Εκλογές εδώ και τώρα!

  • 0
Οι εξελίξεις τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός, η Ευρωζώνη διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη, και το πολιτικό σύστημα περί άλλα τυρβάζει. Η δημοκρατία βάλλεται πανταχόθεν, απροσχημάτιστα και ανερυθρίαστα.

Αν με παρακολουθείς καιρό, θα έχεις διαπιστώσει ότι, ενώ στην Ελλάδα ολόκληρο το εξουσιάζον σύστημα, πολιτικό, επιχειρηματικό και μιντιακό, ομφαλοσκοπούσε και επιδιδόταν στο να κατευθύνει την κοινή γνώμη στο «δέντρο», σε έναν, άνευ προηγουμένου, παροξυσμό εσωστρέφειας, εδώ, σε αυτό το ιστολόγιο, επέμενα να υποστηρίζω, σχεδόν παραληρηματικά, ότι η Ευρώπη βρίσκεται στα πρόθυρα της αποσύνθεσης και οδεύουμε σε ένα παγκόσμιο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό κραχ. Όταν όλες οι «μνημονιακές» δυνάμεις υποδείκνυαν την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ως παραδείγματα προς μίμηση, έφριττα, έχοντας ήδη μελετήσει τα οικονομικά τους στοιχεία. Όταν τα εκδοτικά συμφέροντα εξαπέλυαν ολομέτωπη τρομοκρατική επίθεση για τον δήθεν κίνδυνο αποπομπής της χώρας από το ευρώ, είχα ήδη προσχωρήσει στην άποψη που διατύπωναν σοβαροί αναλυτές, οι οποίοι προέβλεπαν κατάρρευση του ευρώ, ούτως ή άλλως. Όταν όλοι είχαν πειστεί ότι η κρίση είναι δημοσιονομική, διατυμπάνιζα ότι αυτή εδράζει στα σπλάχνα του καπιταλισμού, το τραπεζικό σύστημα. Όταν όλοι είχαν πειστεί ότι οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές, διέβλεπα πόσο αποσταθεροποιητική είχε καταστεί η κυβέρνηση Παπανδρέου και επομένως, πόσο επιτακτική ήταν η ανάγκη προσφυγής στις κάλπες. Όταν όλοι ανακουφίστηκαν στην αναγγελία κυβέρνησης συνεργασίας, υπό την σκέπη Παπαδήμου, είχα ήδη διατυπώσει την άποψη, περί απροσχημάτιστης μεθόδευσης. Όταν ορισμένοι υποδείκνυαν και εξακολουθούν να υποδεικνύουν την περικοπή δημοσίων δαπανών, ως την απάντηση στην αποτυχία της φορολαίλαπας, αποδείκνυα σε εκτενή ανάλυση πόσο σαθρή και αποτυχημένη συλλογιστική είναι αυτή, καθώς σε ένα περιβάλλον συρρίκνωσης της ιδιωτικής επενδυτικής δραστηριότητας και της ζήτησης, αυτό οδηγεί σε κατάρρευση του ΑΕΠ και καταβύθιση των εσόδων.

Σου εφιστώ την προσοχή. Η δημοκρατία χαροπαλεύει. Τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα καταπατώνται απροκάλυπτα, στο όνομα της διάσωσης της χώρας. Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει καμία, μα καμία λαϊκή νομιμοποίηση! Επιτέλους, σύνελθε! Πάψε να εθελοτυφλείς! Πάψε να ελπίζεις σε ανέφικτα πράγματα! Πάψε να βιάζεις τη λογική σου! Δες αυτό που έρχεται! Δες πως σε χειραγωγούν καθημερινά! Μελέτησε τα στοιχεία! Δες τη μεγάλη εικόνα! Απαγκιστρώσου από τους φόβους σου! Αποδεσμεύσου από την κομματική ποδηγέτηση, ακόμα και αν αυτή εκφράζει την ιδεολογία που σε τρέφει. Αποκήρυξε οριστικά τους δημοκόπους, τους λαϊκιστές, τους αναιδείς και τους αλαζόνες, που εξαγοράζουν την αξιοπρέπεια σου. Διεκδίκησε τη σκέψη που σου έκλεψαν!

Σε ένα περιβάλλον που όλοι τρέμουν στην ιδέα της μη εκταμίευσης της έκτης δόσης, της ανεπιτυχούς ολοκλήρωσης του P.S.I., της αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και της εγκατάλειψης μας από τους δανειστές. Εγώ, ο ασυνείδητος, ο αιρετικός, ο άφρων, ζητώ, αδιαπραγμάτευτα, εκλογές εδώ και τώρα!

ΝικΝικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...