Η δική μου πρόταση

 • 0
Νιώθοντας αλαφρωμένος από το επαχθές βάρος (πλεονασμός), οι προτάσεις μου να ληφθούν σοβαρά υπόψη από κάποιο κυβερνητικό στέλεχος ή και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, έθεσα το μυαλό μου στη νοητή υπηρεσία της πατρίδας, αν και δε σου κρύβω ότι μέχρι και χθες ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ από Έλληνας, αλλά το στενό μου περιβάλλον (αριστερό ημισφαίριο εγκεφάλου) αντιτάχθηκε σθεναρά σε αυτή μου τη σκέψη (δεξί-άχρηστο ημισφαίριο του εγκεφάλου) επαναφέροντας με στα συγκαλά μου, καθώς η πραγματοποίηση της θα με απέκλειε δια παντός από το μακρινό πλέον, αλλά πάντα ζωντανό, όνειρο της εργασίας στο δημόσιο (δε βάζουμε μυαλό). Οι προτάσεις είναι όλες κοστολογημένες (Όσο είναι και του Αντώνη. Τι, καλύτερος είναι αυτός;) και πολύ βαθιά μελετημένες (Στην τουαλέτα).

Έχωμε και λέμε:

Πρέπει, κατ' αρχάς, να συνειδητοποιήσουμε ότι το πρόβλημα είναι και Ευρωπαϊκό. Οποιαδήποτε προσπάθεια, όσο ορθολογική, όσο ελπιδοφόρα και αν φαίνεται, είναι καταδικασμένη να αποτύχει, αν το πρόβλημα υποεπενδύσεων που μαστίζει την Ευρώπη δεν αντιμετωπιστεί άμεσα. Μέχρι το 2016 ο μεσοσταθμικός ονομαστικός ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης δεν προβλέπεται να ξεπεράσει το 2% ετησίως.

Αφού αντιμετωπίσαμε με συνοπτικές διαδικασίες το Ευρωπαϊκό πρόβλημα και ζούμε πλεόν σε ένα ανθηρό περιβάλλον ανάπτυξης προχωρούμε ταχέως στα δικά μας.

 • Σύσταση σώματος πάταξης φοροδιαφυγής, εισφορδιαφυγής και αδήλωτης εργασίας.
 • Περικοπή προϋπολογισμού βουλής στο ήμισυ.
 • Περικοπή κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων κατά 75%.
 • Ένταξη της βουλευτικής θητείας στο σύστημα διαδοχικής ασφάλισης.
 • Ορίζεται ανώτατος μισθός όλων των λειτουργών της δημόσιας διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων των μητροπολιτών, τα 3000 ευρώ για 7 χρόνια.
 • Αντικατάσταση όλων των εμπορικών λογισμικών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, από ελεύθερα λογισμικά μηδενικού κόστους.
 • Υιοθετείται άμεσα η κάρτα του πολίτη. Κάθε 200 ευρώ κατανάλωσης, μέσω των αποδείξεων λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών, αγοράζουν έναν ηλεκτρονικό λαχνό ο οποίος εισάγεται σε κλήρωση που διεξάγεται ανά μήνα. Το ποσό των κερδών θα ορίζεται από το ύψος των φορολογικών εσόδων. Το σύστημα συλλογής αποδείξεων καταργείται οριστικά.
 • Εισάγεται και νέο κλιμάκιο στη φορολογική κλίμακα για εισοδήματα άνω των 120000 ευρώ για 5 έτη με συντελεστή 50%.
 • Συστήνεται ταμείο αλληλεγγύης για τους άστεγους το οποιό θα επιχορηγείται από την Εκκλησία της Ελλάδας, τους Έλληνες πλοιοκτήτες και τους καταθέτες του εξωτερικού οι οποίοι για κάθε ευρώ χορηγίας, θα μπορούν να επαναπατρίζουν 10 ευρώ χωρίς καμιά φορεπιβάρυνση.
 • Επιστρέφεται η 13η και 14η σύνταξη εξολοκλήρου, μέχρι ποσού 700 ευρώ.
 • Υιοθέτηση της υποχρεωτικής απασχόλησης όλων των επιδοτούμενων ανέργων και της εθελοντικής των μη επιδοτούμενων, σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου, σύμφωνα με τα προσόντα τους. Οι ως ανω άνεργοι θα τυγχάνουν διαφόρων προνομοίων (δωρεάν χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, αγορά προϊόντων χωρίς φπα με απλή επίδειξη της κάρτας ανεργίας κ.α.). Επίσης θα συγκεντρώνουν μόρια εργασιακής εμπειρίας τα οποία θα χρησιμοποιούνται σε προσεχείς προκηρύξεις θέσεων του δημοσίου, ορισμένου ή και αορίστου χρόνου.
 • Μείωση ΦΠΑ από 13% σε 5% σε όλα τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης ιδιωτικής ετικέτας.
 • Στοχευμένες φοροαπαλλαγές σε νεοσυσταθείσες και ήδη υπάρχουσες εταιρείες για τα επόμενα 3 έως 15 έτη, ανάλογα με την κατεύθυνση τους. Πιο συγκεκριμμένα:
 1. Εταιρείες οποιασδήποτε κατεύθυνσης που απασχολούν ή θα απασχολήσουν πάνω από 200 εργαζομένους απαλλάσσονται από κάθε φορολόγηση για τα επόμενα 3 έτη. Αν έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα η φοροαπαλλαγή επεκτείνεται στα 6 έτη.
 2. Εταιρείες με κατεύθυνση τον αγροτουρισμό ή οικολογικό τουρισμό, φορολογούνται με 16% επί των διανεμόμενων κερδών, ενώ απαλλάσσονται κάθε φορολογίας τα επανεπενδυόμενα κέρδη.
 3. Εταιρείες με κατεύθυνση τον τουρισμό σε ακριτικές και νησιωτικές περιοχές, απαλλάσσονται κάθε φορολογίας την περίοδο από 01/10 έως 31/05 κάθε έτους.
 4. Εταιρείες με κατεύθυνση τις νέες τεχνολογίες, την πράσινη ανάπτυξη, την παραγωγή υψηλής ποιότητας γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, και τέλος την κλωστοϋφαντουργία, φορολογούνται με 5% επί των διανεμόμενων κερδών που προέρχονται από εξαγωγές,15% επί των διανεμόμενων κερδών που προέρχονται από την εσωτερική κατανάλωση, ενώ απαλλάσσονται κάθε φορολογίας τα επανεπενδυόμενα κέρδη.
 5. Εταιρείες με κατεύθυνση τη μεταποίηση, φορολογούνται με 5% επί των διανεμόμενων κερδών που προέρχονται από εξαγωγές, 15% επί των διανεμόμενων κερδών που προέρχονται από την εσωτερική κατανάλωση, ενώ απαλλάσσονται κάθε φορολογίας τα επανεπενδυόμενα κέρδη.
 • Τέλος, εκδίδεται ετησίως ομόλογο 7 ετούς ωριμότητας, με σταθερό επιτόκιο 2% στο ύψος του πρωτογενούς ελλείμματος (μέχρις εξάλειψης του) συν 3 δις ευρώ, τα οποία (3 δις) θα προορίζονται για την επαναγορά δημοσίου χρέους στη δευτερογενή αγορά ομολόγων. Το ομόλογο θα απευθύνεται αποκλειστικά σε Έλληνες καταθέτες του εξωτερικού οι οποίοι με την αγορά, απαλλάσσονται για πάντα από κάθε έλεγχο "πόθεν έσχες" του ποσού της επένδυσης.

Αυτές είναι μερικές από τις προτάσεις που κατάφερε να εφεύρει το κλούβιο το κεφάλι μου. Είμαι σίγουρος ότι σηκώνουν πολλή συζήτηση, αλλά καλύτερα μια συζήτηση πάνω σε μια πρόταση, παρά μια μη πρόταση.

ΝικΝικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...