Τι είναι η διακράτηση ομολόγων;

  • 0
Το βρήκαν πάλι. Εδώ καταϊδρώνουμε να μάθουμε πέντε ορολογίες και εφευρίσκουν καινούριες. Σα τη Λερναία Ύδρα έχει καταντήσει το πράμα. Κόβεις ένα κεφάλι και ξεφυτρώνουν δέκα! Μια τα spread, μια τα cds, μια η αναδιάρθρωση, μια η ανασύνταξη, μια η αναδιάταξη, μια η ανασύσταση, μια το reprοfiling, μια το κούρεμα, μια τα credit events. Τα νεύρα μου!! ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ λέμε! Το βρήκαν τώρα το νέο φρούτο. Διακράτηση ομολόγων και μάλιστα εθελοντική. Ντρέπονται να πουν ότι πτωχεύσαμε και το έριξαν στους νεολογισμούς.

Θα σου πω εγώ πως το καταλαβαίνω. Σκέψου ότι κάνεις σεξ με την κοπέλα σου. Τώρα αν είσαι αναγνώστρια μπορείς να μου στείλεις την ιστορία από την πλευρά σου και θα τη δημοσιεύσω πάραυτα. Συνεχίζω.....Πες ότι είστε καιρό μαζί, έχει πάρει και λίγα κιλά, και δεν κρατιέσαι όπως παλιά ρε παιδί μου. Θες να τελειώνεις να πέσεις για ύπνο. Τι πιο φυσιολογικό. Και σου αρχίζει τα "μαζί μωρό μου, μαζί", και άντε ξανά μανά "μαζί", και άντε εσύ να ιδρωκοπάς, και να σφίγγεσαι, και να συνεχίζει εκείνη ακάθεκτη, και να περνάει η ώρα, να έχει τον ατελείωτο, και να εξακολουθεί τα "όχι ακόμα", "όχι ακόμα", εσύ κοντεύεις να γίνεις σαν ώριμη ντομάτα από την υπερπροσπάθεια που όμοια της δεν έχει δει το ανθρώπινο είδος, και τέλος πάντων, εκεί που ήταν να τελειώνεις σε 10-20-30 λεπτά, λέμε, τελειώνεις στα 15-30-45. Αυτό ονομάζεται "εθελουσία διακράτηση σπέρματος".

Κάτι τέτοιο σχεδιάζεται για τα ομόλογα που λήγουν στα επόμενα χρόνια (τα χρεολύσια δηλαδή). Θα τους πούμε, όχι ακόμα, όχι ακόμα, κρατήστε τα για άλλα 2-3-4-5 χρόνια, ίσως με πιο ευνοϊκό επιτόκιο, οπότε να κερδίσουμε χρόνο ώστε να επανεκκινήσουμε την οικονομία (καλά, λέμε). Αυτό λογικά θα γίνει με ανταλλαγή μερικών από τα ήδη υπάρχοντα ομόλογα που λήγουν μέσα στο 2011-12-13-14 (ποιός ξέρει) με καινούρια, ίσης ονομαστικής αξίας, ποικίλης ωριμότητας (διάρκειας δηλαδή) και επιτοκίου. Μεταθέτουμε το πρόβλημα στο μέλλον ουσιαστικά με την ελπίδα να βρούμε λύση στο ενδιάμεσο. Τώρα αν θα βρούμε, είναι αλλουνού Παπά ευαγγέλιο. Το κακό είναι ότι αν δεν καταφέρουμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία θα έχουμε βρεθεί να έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα, θα έχουμε ίσως μικρότερο έλλειμμα, αλλά το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα έχει φτάσει στο ταβάνι και τότε η επιθετική αναδιάρθρωση θα είναι μάλλον αναπόφευκτη.

Τα πειράματα συνεχίζονται. Πάντως αν το καλοσκεφτείς, ζούμε κοσμοϊστορικές αλλαγές. Κάποτε θα λέμε στα παιδιά μας γι αυτή την περίοδο. Θα μας γράψουν και τα βιβλία. Μη σου πω θα είναι και θέμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Άντε να δούμε!

ΝικΝικ.

Υγ. Τα σχόλια θα παραμείνουν κλειστα εως ότου βεβαιωθώ ότι θα είμαι σε θέση να απαντήσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...