Τι είναι τα χρεολύσια και τι τα ομόλογα;

  • 0
Πριν προχωρήσουμε στο παρασύνθημα θα σε βάλω στο μαγικό κόσμο των ομολόγων!

Ομόλογο είναι (ήχος τυμπανισμού).

.............Τατάαααααα!

<========== αυτό!.......

Και τι είναι αυτό; Αυτό είναι ένα χρεόγραφο. Ουσιαστικά, είναι η υπόσχεση του δανειολήπτη, δηλαδή του εκδότη του ομολόγου, ότι κατά τη λήξη της σύμβασης θα καταβάλει στο δανειστή την ονομαστική του αξία, ενώ σε όλη τη διάρκεια της θα καταβάλει περιοδίκα τόκους. Οι τόκοι ή τοκομερίδια, καταβάλλονται στο δανειστή σε συγκεκριμένα, προσυμφωνημένα, χρονικά διαστήματα (συνήθως ετησίως), με τη φιλική συμμετοχή των πασίγνωστων κουπονιών. Δηλαδή (ήχος prison break )

..........Τατάααααα!

......αυτών! ==========> (στρέψε το βέλος αριστερόστροφα κατά 90 μοίρες. Η νοητή προέκταση του βέλους τέμνει το δεύτερο κουπόνι από αριστερά. Το κουπόνι, ντε, δε το βλέπεις; 6 κουπόνια έχει το συγκεκριμένο ομόλογο. Η νοητή προέκταση της νοητής προέκτασης, αφού διασχίσει όλα τα στρώματα του σπιτιού και της ατμόσφαιρας, μπορεί να φθάσει μέχρι το αρχέγονο φώς του big baaaang. Σε περίπτωση που συναντήσει μαύρη τρύπα, στρέψε μια μοίρα αριστερά ή δεξία).

Με αυτό το κουπονάκι, πάει ο δύσμοιρος τοκογλύφος, και βγάζει τα προς το ευ ζην ή ζειν.

Χρεολύσιο είναι το ποσό που καταβάλλεται για την τμηματική απόσβεση χρέους και δεν περιλαμβάνει τους τόκους. Ουσιαστικά στην περίπτωση των ομολόγων, είναι η ονομαστική τους αξία, αφού αυτή καταβάλλεται ολόκληρη στη λήξη της σύμβασης.

Σε κάλυψα; Ε, και να μη σε κάλυψα, μη στενοχωριέσαι. Δε θα σου χρησιμεύσουν και πουθενά. Ψάξτο και μόνος σου. Όλο και κάτι θα μου έχει διαφύγει.

ΝικΝικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...