Εργασία στο εξωτερικό - Οδηγίες προς "ναυτιλομένους" [2]

  • 0
Σε συνέχεια της πρώτης ανάρτησης, η οποία είναι η κριτική ματιά, του ασυνείδητου, με παρωχημένες ιδέες και αιρετική σκέψη, ανθέλληνα πολίτη, στο κατεστημένο σύστημα αξιών της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία, αλλά υιοθέτησε τη φεουδαρχία, είμαι έτοιμος να παραθέσω τους σημαντικότερους συνδέσμους για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό, που κάθε ρίψασπις, ο οποίος σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να γνωρίζει.

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο πρώτος σταθμός αναζήτησης εργασίας του απελπισμένου Έλληνα ανέργου, που διστάζει να αποχωριστεί τη μαμά του, έχει ένα lower του κώλου ή ένα proficiency του Michigan και ένα ecdl, για την, πάντοτε πιθανή, μέσω αξιοκρατικού μέσου, πρόσληψη στο δημόσιο, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν τηρείς τα παραπάνω κριτήρια, τότε, αναλυτικές οδηγίες θα βρεις στον ευρωπαϊκό οαεδ ή EURES. Είναι ένας εξαιρετικά κατατοπιστικός και εύχρηστος ιστότοπος. Στις μη αγγλόφωνες χώρες, πιθανόν θα έχεις πρόβλημα, γιατί δε νομίζω τα φινλανδικά ή τα δανέζικα, για παράδειγμα, να ήταν ποτέ επιλογή. Είδες όμως που όλα χρειάζονται τελικά; Και η αλήθεια είναι ότι βιοτικό επίπεδο σαν των σκανδιναβικών χωρών, δύσκολα θα συναντήσεις αλλού. Το γεγονός ότι έρχονται, στατιστικώς, πρώτες στην παγκόσμια κατάταξη αυτοχειριών, αποδεικνύει του στατιστικού λόγου το αληθές. Αν έχεις χρόνο να σκεφτείς ότι είσαι δυστυχισμένος, τότε πραγματικά ζεις στην ιδανική κοινωνία.

Η.Π.Α.

Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η Μέκκα του καπιταλισμού και της οπλοκατοχής. Η χώρα που όλοι λατρεύουμε να μισούμε - ίσως γιατί έχουμε αμερικανοποιηθεί πλήρως - αλλά κανείς δε θα ηρνείτο μια δουλίτσα στη Νέα Υόρκη ή τη Βοστώνη με ετήσιες αποδοχές της τάξης των 50000 δολαρίων. Στην Ελλάδα, θα μου πεις, αν είσαι καπάτσος ελεύθερος επαγγελματίας, βγάζεις περισσότερα και με πολύ λιγότερο κόπο. Δε θα διαφωνήσω, αλλά είπαμε, αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, δε συντρέχει λόγος να μεταναστεύσεις. Ζεις ήδη στον παράδεισο. Μην ακούτε ότι το Μονακό είναι ο φορολογικός παράδεισος των πλουσίων. Κακοήθειες του χειρίστου είδους. Αν έχεις μεγάλη οικονομική επιφάνεια, σα την Ελλάδα, δε θα βρεις πουθενά. Εδώ, τώρα που βουλιάζουμε και η τύχη της τρίτης δόσης του πακέτου στήριξης των Γαλλικών, Γερμανικών και Ελβετικών τραπεζών, κρέμεται από μια κλωστή, επιμένουμε να μην αποδίδουμε φόρους. Και ερωτώ. Αν εξαιτίας, της φορολογικής μας ασυνειδησίας, καταρρεύσουν οι τράπεζες, ποιός θα μας δανείζει για να εξυπηρετούμε τα δάνεια μας προς αυτές, ώστε να μην καταρρεύσουν και να εξακολουθήσουν να μας δανείζουν; Επιτέλους, ας λογικευτούμε!

Αν είσαι, λοιπόν, ο τύπος ή η τύπισσα που δεν τρέχει πίσω από το φουστάνι της μαμάς, πιστεύεις στον εαυτό σου και τα προσόντα σου, σε βαθμό ξιπασμού, τρέφεσαι από τη ματαιοδοξία σου, δε σε ενοχλεί που η Αμερικανική εξωτερική πολιτική, επίσημη ή ανεπίσημη, ευθύνεται για την πλειονότητα των πολεμικών συρράξεων και εμφυλίων πολέμων, την οργάνωση ή ενθάρρυνση πραξικοπημάτων, της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας, και αν η επίγνωση του γεγονότος, ότι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ελέγχουν την παγκόσμια διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, εκτρέφουν ή ενίοτε υποθάλπουν την παγκόσμια τρομοκρατία, και συναλλάσσονται με το οργανωμένο έγκλημα, σε αφήνει παγερά αδιάφορο, τότε οι ΗΠΑ είναι η πατρίδα σου.

Πληροφορίες για μετανάστευση στις ΗΠΑ θα βρεις στην πρεσβεία, ενώ οδηγίες για την αναζήτηση εργασίας θα βρεις εδώ.

Καναδάς

Το καλό πρόσωπο της βόρειας αμερικής που πήρε το σκάρτο κομμάτι γης. Η πατρίδα των, καταπληκτικών, labrador retriever και των new foundland. Η χώρα που κρατάει ξεκλείδωτες τις εξώπορτες της και κάνει δυνατή τη συγκοινωνιακή σύνδεση της βόρειας Αμερικής με την Κούβα. Αν έχεις αρκετά μεγάλα @ρχίδι@, ώστε να μην εξαφανίζονται από τις ακραίες πολικές θερμοκρασίες, αν το λέει η ψυχούλα σου, αν πραγματικά μισείς τις ΗΠΑ, τότε ο Καναδάς, είναι η πατρίδα σου.

Πληροφορίες για μετανάστευση θα βρεις εδώ, και οδηγίες για αναζήτηση εργασίας, εδώ.

Αυστραλία

Ένα από τα πιο ακραία τοπία της υφηλίου, που εκτείνεται σε περίπου 8 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα γης. Η πιο αραιοκατοικημένη περιοχή στον κόσμο, μετά την Αγόριανη Λακωνίας. Η πατρίδα των καγκουρό, των κοάλα, των ντίνγκο και του δαίμονα της Τασμανίας. Η χώρα που αλλάζει το χρόνο στις παραλίες και παίζει χιονοπόλεμο τον Ιούλιο. Ένας από τους πιο in μεταναστευτικούς προορισμούς παγκοσμίως. Αν θεωρείς ότι ο θάνατος από taipan, πρέπει να είναι επιλογή, τότε η Αυστραλία είναι ο ιδανικός προορισμός για σένα.

Πληροφορίες για διαδικαστικά και αναζήτηση εργασίας θα βρεις εδώ.

Νέα Ζηλανδία

Ένας μεταναστευτικός προορισμός για λίγους. Η χώρα που ξημερώνει πρώτη την καινούρια μέρα και αποχαιρετά πρώτη τον παλιό χρόνο. Η πατρίδα των maori και ενός από τους διασημότερους παγετώνες του κόσμου, του franz josef. Με μόλις 5 εκατομμύρια πληθυσμό, η Νεα Ζηλανδία, έχει το θράσος να αναζητά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Το ερώτημα είναι: Έχεις το ανάστημα να απαντήσεις στην πρόκληση, με τη σοβαρή συνέπεια να γερνάς 10 ώρες νωρίτερα; Αν ναι, τότε η Νέα Ζηλανδία σε περιμένει με ανοικτές αγκάλες.

Πληροφορίες και οδηγίες βήμα προς βήμα θα βρεις εδώ και εδώ.

Νότιος Αφρική

Η πατρίδα του απαρτχάιντ και του Νέλσον Μαντέλα. Ο παράδεισος της εγκληματικότητας και των κοινωνικών ανισοτήτων. Αν πιστεύεις στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αν κίνδυνος είναι το επίθετο σου, αν επιθυμείς πραγματικά να αυξήσεις τις πιθανότητες σου να πέσεις θύμα, δολοφονικής ενέργειας ή επίθεσης από άγρια θηρία, τότε τη Νότιο Αφρική, θα τη λατρέψεις.

Πληροφορίες εδώ, εδώ, και εδώ. Αρκετά είναι.

Ιαπωνία

Η χώρα του ανατέλοντος ηλίου και της τιμής. Η πατρίδα των σαμουράι, του χαρακίρι και των χαϊκού, αλλά επίσης η γενέτειρα του sharking (ξεβράκωμα στο δρόμο), του μωσαϊκού στις τσόντες, αλλά και της εμπορίας χρησιμοποιημένων, άπλυτων εσωρούχων (ναι, είναι κρυφοανωμαλάρες οι τύποι). Ένα από τα υψηλότερα χρέη ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (200% ΑΕΠ) κρέμεται ως "δαμόκλειος σπάθη", πάνω από την κεφαλή του βιοτικού επιπέδου του μέσου Ιάπωνα. Θέλεις πραγματικά να βρίσκεσαι εκεί όταν θα απελευθερωθεί; Αν ναι, ετοιμάσου για ξέφρενες βραδιές καραόκε με άφθονο σάκε.

Πληροφορίες για την εξαντλητική γραφειοκρατική διαδικασία εδώ και εδώ, ενώ για θέσεις εργασίας εδώ. Οι καθηγητές αγγλικών, εκτιμώνται ιδιαιτέρως, με τον πρώτο μισθό να αγγίζει τις 2000 ευρώ, κατά μέσο όρο. Όχι τίποτα ιδιαίτερο, εδώ που τα λέμε, για τέτοιο ξεριζωμό.

Αργεντινή

Εντάξει, γράφουμε και καμιά μ@λ@κί@.

Αυτοί θεωρώ ότι είναι οι σημαντικότεροι προορισμοί του αποφασισμένου να μετοικήσει διεθνιστή πολίτη. Μελετώντας μια μια όλες τις επιλογές, αν και δε μπορώ να κρύψω ότι με θέλγει η κρυφοανωμαλία της Ιαπωνίας, που φέρει το μανδύα της ηθικής, αν έπρεπε να επιλέξω μόνο έναν προορισμό, αυτός θα ήταν η Νεα Ζηλανδία.

Καλή μελέτη και καλή τύχη.

ΝικΝικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...