Εργασία στο εξωτερικό - Οδηγίες προς "ναυτιλομένους" [1]

  • 0
Που λες, το έψαξα από δω, το σκέφτηκα από' κει, το ζύμωσα στο μυαλό μου με μπαχαρικά, μυρωδικά και όλων των λογιών τα βότανα, και κατέληξα! Στην Ελλάδα, χαΐρι δεν πρόκειται να δεις. Στο λέω μπέσα τώρα. Αν έχεις δημοκρατικές αντιλήψεις, πιστεύεις στην ισονομία, στην ισοπολιτεία, στην ηθική, στην αξιοκρατία, στη δικαιοσύνη, στην ανεξιθρησκεία, σε εξοργίζει ολόκληρο το μεταπολιτευτικό σύστημα που σου φόρτωσαν, με το έτσι θέλω, στην καμπούρα, και γεννήθηκες στην Ελλάδα, έχεις πρόβλημα.

Όχι, η μήνυση κατά των γονιών σου, δεν είναι λύση. Κατ' αρχάς, όταν τελεσιδικήσει η απόφαση, θα πρέπει να μπεις στη διαδικασία να υποβάλλεις νέα μήνυση για την ψυχική οδύνη που υπέστεις κατά τη διάρκεια της πρώτης, καθώς θα είσαι ένα βήμα πριν τον τάφο.

Η ένταξη στον αναρχοαυτόνομο χώρο, δεν έχει μέλλον, καθώς θα φας τα νιάτα σου (όχι Λακωνίας) και την ομορφιά σου, να μελετήσεις όλους τους θεωρητικούς του αναρχισμού (Γκόντγουιν, Μπακούνιν, Προυντόν κτλ) και όλες τις σχολές σκέψης (καμιά 15ριά), για να καταλήξεις στο τέλος να περιμένεις πότε θα κάνει απεργία η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ώστε να ρίξεις καμιά μολότοφ ή να σπάσεις καμία βιτρίνα τράπεζας. Ε, ξεφτίλα, εδώ που τα λέμε. Άσε που μια αναρχική, αταξική κοινωνία, προϋποθέτει τέτοιες ηθικές αρχές και αξίες, που στο άκουσμα τους και μόνο, ο Γιαπωνέζος θα έκανε χαρακίρι. Μεταξύ μας, αν μας χαρακτηρίζει κάτι, αυτό, σίγουρα δεν είναι η ηθική μας.

Η αυτοκτονία.....χμ, δε το έχω σκεφτεί, μπορεί να είναι και αυτή λύση, δώσε μου λίγο χρόνο και θα σου απαντήσω συντόμως.

Η πλήρης αλλοτρίωση και ένταξη στην κατεστημένη, σηπτική, νεκρολυτική, κατάσταση, είναι η, στατιστικώς, συχνότερα εμφανιζόμενη, λύση. Προϋποθέτει ρίξη με το φαύλο και παρωχημένο σύστημα αξιών που διέπει τον εγκέφαλο σου, (αξιοκρατίες, κράτος δικαίου και μαλακίες, να τα ξεχάσεις) την πλήρη αποδοχή του κακέμφατου μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος, την αποδοχή της ανισονομίας, ανισοπολιτείας, παρατυπίας και του νεποτισμού, ως αδήριτες ανάγκες και προϋποθέσεις διαβίωσης ή καλύτερα, επιβίωσης, στη χώρα, και τέλος, τη συνειδητοποίηση του πραγματικού πολιτεύματος, δηλαδή, της κατ' επίφαση, προεδρευομένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Αν καταφέρεις να αποδεχτείς όλα τα παραπάνω, τότε, πραγματικά, έχεις επιτύχει το ιδανικό. Όλες οι πόρτες του συστήματος είναι ανοικτές για σένα. Καλή σταδιοδρομία στον υπέροχο κόσμο της αξιοκρατίας του μέσου.

Και, μετά από πολύ κόπο, ερχόμαστε σε μια συμβιβαστική λύση, μεταξύ του συστήματος αξιών σου και του ενστίκτου αυτοσυντήρησης, τη μετανάστευση. Εκεί που θα πας, θα είσαι ξένος, θα έχεις έναν εσωτερικό μηχανισμό ελέγχου που θα σου λέει: εδώ φιλοξενείσαι, πρέπει να αποδεχτείς και να σεβαστείς τη νοοτροπία αυτού του τόπου. Για παράδειγμα, μεταναστεύεις στην Αμερική. Μην αρχίσεις τις μαλακίες τύπου: Αμερικάνοι δολοφόνοι των λαών. Πρέπει να κατανοήσεις ότι στο παραδοσιακό σύστημα αξιών της Αμερικής, εντάσσονται και οι πόλεμοι. Δεν είναι ότι οι άνθρωποι θέλουν να φάνε κοσμάκη, αλλά αφού τους αντιστέκονται, τι να κάνουν; Να είμαστε και λογικοί. Έπειτα, πας, για παράδειγμα, στην Κίνα. Εκεί, οι βασανισμοί και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας, από το "κομμουνιστικό καθεστώς" (έλα, δε θέλω σχόλια), είναι κομμάτι της νοοτροπίας. Μην πας εσύ μπροστά από καμιά Τιεν Αν Μεν και αρχίσεις να υπερασπίζεσαι τα, δήθεν, ανθρώπινα δικαιώματα! Εκεί, δεν υπάρχουν! Πρέπει να το αντιληφθείς. Μην είσαι στενόμυαλος. Ακόμα και ο εξευτελιζόμενος θα σε εγκαλέσει για προσβολή κατά της αξιοπρέπειας του η οποία επιβάλλει την αποδοχή του εξευτελισμού της προσωπικότητας του από το καθεστώς. Μετά, βρίσκεσαι για παράδειγμα στο Βερολίνο. Καλό είναι να το ξανασκεφτείς αν πρόκειται να πας να ζητήσεις τα ρέστα από τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Εκεί, δε μιλούν για τόσο ευαίσθητα θέματα. πρέπει να σεβαστείς τον πόνο του άλλου. Ξέρεις πόσα ψυχοφάρμακα έχει πάρει και πόση ψυχανάλυση έχει κάνει ο Γερμανός, για να απεμπλακεί από το ενοχικό σύνδρομο που τον διακατείχε . Δεν μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια, έσβηνε στο ουίσκι τα δικά μας τα σημάδια. Επιτέλους, δείξε λίγη κατανόηση. Μην είσαι ανάλγητος και κυνικός. Στο κάτω κάτω, αυτό θεωρείται και ανφερ πλέι. Άσε που αυτά, για να πούμε και καμιά πικρή αλήθεια, έχουν διευθετηθεί, ανεπίσημα, το 1959 από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όταν παραιτείτο, δεσμεύοντας με αυτό όλες τις μελλοντικές κυβερνήσεις, και από τις αποζημιώσεις, και από την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, και από την τιμωρία των εγκληματιών πολέμου, υπό την προϋπόθεση, και με τις ευλογίες, αλλά και τη μεθόδευση του αμερικανικού παράγοντα, να βοηθηθεί η Ελλάδα να ανορθωθεί οικονομικώς - από το 1959 μέχρι το 1965, μετανάστευσαν στη Δυτική Γερμανία περίπου 200000 έλληνες, ενώ μέχρι το 1976, άλλοι 430000 - αλλά και να ενταχτεί στην τότε ΕΟΚ - στις 09/07/1961 υπογράφεται, από τον Καραμανλή, η σύνδεση Ελλάδας - ΕΟΚ. Και τα λαϊκίστικα κακαρίσματα του Πάγκαλου και του Παπανδρέου, για τη δήθεν, μη παραίτηση της Ελλάδας από τις Γερμανικές αποζημιώσεις, μόνο το γέλωτα μπορούν να προκαλέσουν. Οπότε, αυτά που ξέρεις, να τα ξεχάσεις.

Το θέμα είναι, τουλάχιστον σε επίπεδο καθημερινότητας, να έχεις μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής, την οποία θα διάγεις ή θα διαμορφώνεις, σύμφωνα με τα προσόντα και τις φιλοδοξίες σου, και όχι σύμφωνα με τα απολιθωμένα στερεότυπα μιας εκφυλισμένης, πλήρως εκμαυλισμένης, κοινωνίας. Μια ζωή, που δε θα χρειάζεται να παρατυπείς ή να εξανίστασαι για τα αυτονόητα, που δε θα χρειάζεται να δωροδοκήσεις για να λάβεις περιθάλψη αρμόζουσα, σε άνθρωπο, που δε θα χρειαστεί ποτέ να πληρώσεις, ούτε μισό ευρώ, στην παραπαιδεία, που οι φόροι σου θα μετουσιώνονται σε έργα για το κοινωνικό σύνολο και όχι σε εξυπηρέτηση χρέους ή μισθοδοσία κομματικών κυνίδων, που η παρανομία δε θα πριμοδοτείται ή θα υποδαυλίζεται, από το κράτος, αλλά θα πατάσσεται από αυτό. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Το σημαντικό είναι να καταλάβεις ότι ιδανική κοινωνία, δεν υπάρχει πουθενά. Ιεράρχησε τις προτεραιότητες σου και βρες τη λύση που ταιρίαζει καλύτερα σε σένα.Αν είναι ψηλά στις προτεραιότητες σου, ο ήλιος, ο φραπέ, το τάβλι, η διασκέδαση μέχρι το πρωί και μια ασύδοτη κοινωνία που εξουσιάζεται από κίβδηλους και χαμερπείς πολιτικούς, τότε ζεις στη γη της επαγγελίας. Είσαι από τους τυχερούς πλειοψηφούντες. Αν όχι, τότε οι σύνδεσμοι και οι οδηγίες που θα παραθέσω σε επόμενη ανάρτηση, σε αφορούν..

Συνεχίζεται...

ΝικΝικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...