Συντάξεις τέλος- Διαβάστε το μνημόνιο κυβέρνησης-τρόικα

  • 0
Κεραυνός εν αιθρία το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Όσοι πήρατε πήρατε. Μην είσαστε και πλεονέκτες. Στα 42% και 48% ποσοστά αναπλήρωσης του βασικού μισθού για 35 και 40 χρόνια εργασιακού βίου αντιστοίχως, θα διαμορφώνονται οι συντάξεις μετά από λίγο καιρό.

Συγκεκριμένα το μνημόνιο αναφέρει ρητώς και κατηγορηματικώς (φύλλο εφημερίδας κυβέρνησης 65Α, σελίδα 1362, παράγραφος 3) "Τροποποίηση του τύπου απονομής σύνταξης στο ανταποδοτικό σχήμα για την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ των εισφορών πού καταβάλλονται και των παροχών πού λαμβάνονται, με το ποσοστό συσσώρευσης να περιορίζεται σε ένα μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 1,2 % και οι συντάξεις να τιμαριθμοποιούνται". Δηλαδή για 35 χρόνια ασφάλισης: 1,2/100 χ 35=42%, ενώ για 40: 1,2/100 χ 40=48%. Ακόμα δεν κατάλαβες; Παίρνεις ρε παιδί μου 1000 ευρώ μεσοσταθμικά, κατά την τελευταία πενταετία σου - πλέον θα υπολογίζεται ολόκληρος ο εργασιακός βίος - σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς θα έπαιρνες ως σύνταξη το 70% του μισθού, για 35 χρόνια ασφάλισης, αφού το ετήσιο ποσοστό συσσώρευσης διαμορφώνεται, έως και αυτή την ιστορική στιγμή πού γράφω το άρθρο ,στο 2%, ήτοι, 700 ευρώπουλα. Σύμφωνα με το νέο τρόπο υπολογισμού θα παίρνεις, για 40 χρόνια ασφάλισης, 480 ευρώπουλα, και πολλά σου είναι θα συμπληρώσω εγώ.

Ρε Ανδρέα, συγγνώμη, αυτό πού δεν καταλαβαίνω είναι, πόθεν προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν ήταν συμφωνημένα και μάλιστα ισχυρίζεσαι ότι είναι εκτός μνημονίου; Δεν διαβάζει κανείς τι υπογράφει σε αυτή την κυβέρνηση; Εγώ είμαι ένας απλός και ταπεινός πολίτης, περιορισμένης αντίληψης και εξίσου περιορισμένης, έως ανύπαρκτης, εξειδικευμένης κατάρτισης στα εργασιακά και το βρήκα, εσείς τι σκατά κάνετε;

Τέλος πάντων, εύχομαι να αρχίσετε να λειτουργείτε, κάποια στιγμή, με σωφροσύνη, γιατί και ο τελευταίος άνθρωπος αυτού του πλανήτη αντιλαμβάνεται ότι, ειδικά το συγκεκριμένο μέτρο είναι ανεφάρμοστο και πυροδοτεί νέα, τεράστια έξαρση της εισφοροδιαφυγής. Σιγά μην κάτσει κανείς να σου πληρώνει 600000 ευρώ εισφορές για να λάβει στο τέλος του εργασιακού του βίου 60000 (ευρώ;) ή αν είναι τυχερός κάτι τις παραπάνω. Σοβαρευτείτε γιατί δε θα σας ξεπλένει ούτε ο Γάγγης ποταμός σε λίγους μήνες. Ελπίζω να υπάρχουν όντως περιθώρια διαπραγμάτευσης των ήδη συμφωνηθέντων και να μην είναι άλλο ένα από τα άπειρα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης για να κατευνάσει τη συσσωρευμένη οργή του κόσμου (μεγάλους συσσωρευτές έχουμε πάντως, μας παραδέχομαι).

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Εδώ όλο το μνημόνιο σε μορφή pdf. Άντε, καλή μελέτη
.

Ενημέρωση 06/06/2010

Άντε, τη γλιτώσατε κουφάλες. Παρεξήγηση ήταν. Η αναπλήρωση μπορεί να αγγίξει ακόμα και το 65%!! Πάντως, μεταξύ μας, όλη αυτή η κουβέντα, έχει φιλολογικό χαρακτήρα, αφού σύνταξη θα παίρνει κανείς μετά θάνατον.

ΝικΝικ.

Υγ. Μ' αρέσει πού γράφω σα να ζω σε άλλη χώρα. Το έχω πιστέψει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...