Συνέντευξη με τον Μπένζαμιν Νετανιάχου

 • 2
Μετά από κοπιαστική πνευματική διεργασία, αποφάσισα να εγκαινιάσω μία καινούρια στήλη η οποία θα θέτει ερωτήματα σε σημαίνουσες προσωπικότητες του πλανήτη. Οι απαντήσεις θα δίδονται από τον ίδιο τον συνεντευξιαστή για ευνόητους λόγους.

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα λίγα μίλια έξω από τη λωρίδα της Γάζας και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αμεροληψίας και δικαιοσύνης, αποφάσισα να καλέσω τον νύν ηγέτη του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου.

-Κύριε Νετανιάχου, καλησπέρα σας.
-Καλησπέρα και σε εσάς κύριε Νικ.
-Λέγετε με Νικ.
-Όπως αγαπάτε Νικ.
-Κύριε Νετανιάχου, για άλλη μία φορά το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής και επιτρέψτε μου να πω, για ενέργειες που προκαλούν και τον τελευταίο κάτοικο αυτού του πλανήτη
, με εξαίρεση ίσως, τις ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής. Θα ήθελα ένα πρώτο σχόλιο.
-Δεν αντιλαμβάνομαι την εισαγωγική σας τοποθέτηση Νικ, και ομολογώ ότι τη βρίσκω άκρως προβοκατόρικη και μεροληπτική καθώς δεν έχει υποπέσει στη δική μου αντίληψη κάτι τέτοιο. Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρατε ότι κράτη που τυγχάνουν του παγκόσμιου σεβασμού, όπως η Αμερική, υποστηρίζουν πλήρως το δίκαιο του πολύπαθου λαού μας.
-Και το δίκαιο αυτό σας νομιμοποιεί να επεμβαίνετε στρατιωτικά, σε διεθνή ύδατα, παραβαίνοντας κάθε διεθνή σύμβαση;
-Κατ΄αρχή αμφισβητώ ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε εκτός των χωρικών υδάτων του Ισραήλ, αλλά εν πάση περιπτώσει, για να διευκολύνουμε την κουβέντα, θα δεχτώ ότι η επέμβαση πραγματοποιήθηκε λίγα μίλια εκτός. Και για λίγα μίλια εκτός κύριε Νικ, δημιουργείται τέτοιο θέμα; Είμαστε σώφρονες; Θα ήταν προτιμότερο δηλαδή να πραγματοποποιείτο η επιχείρηση εντός των χωρικών μας υδάτων, ώστε να είμαστε αναγκασμένοι να ασκήσουμε εκτεταμένη στρατιωτική βία;
-Μα ασκήσατε βία κύριε Νετανιάχου.
-Εβρισκόμενοι σε αυτοάμυνα αγαπητέ! Δηλαδή, αν στο σπίτι σας επιχειρούσε να εισβάλλει κάποιος με πρόθεση να σας βλάψει, θα τον υποδεχόσασταν με ροδοπέταλα;
-Όχι κύριε Νετανιάχου, αλλά δε θα κατέβαινα να του επιτεθώ 3 τεράγωνα μακριά από την οικία μου, με την υποψία και μόνο ότι έρχεται να με βλάψει. Πόσο μάλλον αν έρχεται με λίγες σακούλες ψώνια.
-Και αν σας έλεγα κύριε Νικ ότι ο στόλος της υποτιθέμενης βοήθειας μετέφερε βαρύ οπλισμό, τι θα είχατε να μου πείτε;
-Δηλαδή;
-Στο πρώτο πλοίο για παράδειγμα, και ενώ οι στρατιώτες μας τήρησαν όλους τους κανόνες ασφαλείας, ώστε να αποφευχθεί μια πιθανή, αιματηρή, συμπλοκή, δεχτήκαμε σφοδρά επίθεση από μανιασμένους, πάνοπλους τρομοκράτες, με ελβετικούς νυχοκόπτες, σφουγγαρίστρες βιλέντα, με αποσπώμενη κεφαλή τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και χρησιμοποιημένα χαρτιά υγείας. Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο στον οποίο εκτέθηκαν οι ζωές των στρατιωτών μας.
-Και θεωρείτε ότι ο τρόπος που αντιδράσατε, ήταν ο ενδεδειγμένος;
-Και τι θέλατε να κάνουμε κύριε Νικ; Γνωρίζετε πόσα εκατομμύρια κωλοβακτηρίδια φέρουν τα χρησιμοποιημένα χαρτιά υγείας; Πόσο επικίνδυνη είναι η αποσπώμενη κεφαλή της βιλέντα, η οποία δε γνωρίζω αν έχει και έγκριση ποιότητας iso 9000..
-Παρ' όλα αυτά κύριε Νετανιάχου, αισθάνεστε υπερήφανος για την κατάληξη της επιχείρησης;
-Ασφαλώς. Δυστυχώς όμως, αρκετοί άνδρες μας φέρουν πολλαπλά θλαστικά τραύματα, μωλωπισμούς και εκχυμώσεις, από αμβλέα όργανα, καθώς και εκδορές. Μάλιστα πολλοί παραπονέθηκαν για αυξημένες κενώσεις υδαρούς σύστασης.
-Και αυτό πως συνδέεται με την επιχείρηση;
-Τα χαρτιά υγείας κύριε Νικ..Ομιλούμε για εκπαιδευμένους δολοφόνους!
-Δεν σας κάνει εντύπωση που οι νεκροί βρίσκονται μόνο από την μία πλευρά;
-Ήταν καθαρά ζήτημα συγκυριών! Θέλετε να απολογηθούμε ακόμα και για το γεγονός ότι η τύχη δε συνόδευσε τους τρομοκράτες; Ένας θεός γνωρίζει πως γλιτώσαμε!
-Θα ήθελα και μία τελευταία τοποθέτηση σας για το πλοίο που ξεκίνησε από τη Μάλτα με προορισμό την αποκλεισμένη περιοχή της Γάζας. Προτίθεστε να αντιδράσετε με τον ίδιο τρόπο;
-Όχι. Αυτή τη φορά θα περιμένουμε να εισβάλλουν στα χωρικά μας ύδατα. Δεν θα δώσουμε ξανά το δικαίωμα να μας λασπολογήσουν οι εγκάθετοι της διεθνούς τρομοκρατίας.
-Κύριε Νετανιάχου, σας ευχαριστώ..
-Κι εγώ σας ευχαριστώ Νικ.

ΝικΝικ.

2 σχόλια:

 1. υπέροχη ιδέα...
  εγώ θα τον ρωτούσα γιατί από αρχαιοτάτων χρόνων κανένας μα κανένας λαός δεν τους ανέχτηκε και δεν τους ήθελε???έτσι από περιέργεια και για να βάλουμε και λίγο λάδι στη φωτιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κοίτα, αν είναι να τα βρίσκεις όλα υπέροχα και απίστευτα, δε βοηθάς καθόλου.

  Σε ότι αφορά τον Ισραηλινό λαό, προσωπικά τουλάχιστον, δεν έχω να του προσάψω κάτι (Κι εγώ το Βαραβά θα έσωζα). Η κριτική μου αφορά μόνο στις πολιτικές πού ακολουθούνται και πάντοτε ή σχεδόν πάντοτε εμπεριέχει στοιχεία υπερβολής, όπως πρέπει να γίνεται - κατά την προσωπική μου άποψη - με κείμενα σκωπτικά.

  Και για να είμαστε απολύτως δίκαιοι, ο ρόλος των Τούρκων στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι υπεράνω κριτικής. Μάλιστα διακρίνω μελανά σημεία. Είναι γνωστή η διένεξη μεταξύ των δύο κρατών, καθώς και το νέο δόγμα Νταβούτογλου. Ήταν άραγε τυχαία η στάση Χριστόφια; Δε νομίζω..

  Θα τον ρωτήσω πάντως..την επόμενη φορά

  ΝικΝικ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...