Όλα αλλάζουν..

  • 0
Βαριέμαι ελεεινά! Τελικά αυτή η Αθήνα μου απομυζά με κάποιον ύπουλο τρόπο όλη την έμπνευση. Τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές ακούω τους γλυκούς, αγχολυτικούς ήχους της Αθηναϊκής φύσης, κορναρίσματα, μαρσαρίσματα, φρεναρίσματα και έναν αδέσποτο σκύλο πού γαβγίζει.

Μία περίεργη, διαπεραστική μυρωδιά αμμωνίας και σκατόλης αιωρείται στον αέρα. Μάλλον ο γάτος μου τα αμόλησε. Τον πήγε τσιρλιπιπί η νέα φθηνότερη τροφή πού του αγόρασα.

Τι έγινε με την απεργία; Ούτε έμαθα...κάποιες λίγες εικόνες από το mega, το μεγάλο έγκριτο κανάλι πού τα λέει όλα έξω από τα δόντια. Το μόνο πού στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και παρουσιάζει τα γεγονότα με αμεροληψία και αντικειμενικότητα πού αγγίζει τα όρια του ιδεατού.

Τι έγινε με το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο του Ολυμπιακού; Πού πάει η ιστορική ομάδα του λιμανιού; Τι έπαθε ο Σωκράτης; Βέβαια, δε τον αδικώ με τόση αναδουλειά. Πάνε οι παλιές καλές μέρες της siemens και των απευθείας αναθέσεων. Θα γυρίσει όμως ο τροχός, θα ξαναγαμήσει ο πλούσιος. (ο φτωχός δε γαμάει ποτέ, μη βαυκαλίζεσαι με μαλακίες)

Είναι δύσκολη η αξιοκρατία σε αυτό τον τόπο. Δεν ξέρω πως θα προσαρμοστούμε σε ένα τέτοιο ζοφερό μέλλον, όπου θα αξιολογούμαστε βάσει των πραγματικών μας προσόντων. Σε τί κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας, όπου θα ποινικοποιείται η θεσμικά κατοχυρωμένη διαπλοκή με το δημόσιο; Πως μπορεί να αντέξει κανείς την τιμωρία της δωροδοκίας; Πως μπορεί κανείς να επιβιώσει στο αφιλόξενο περιβάλλον πού διαμορφώνεται, όπου η φοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη εργασία θα θεωρείται κατακριταία πρακτική και θα διώκεται ποινικά; Πως μπορεί να ζήσει κανείς γνωρίζοντας ότι δε θα μπορεί πλέον να δωροδοκεί τους λειτουργούς της δημόσιας υγείας; Πως να βρει το κουράγιο κάποιος να συνεχίζει να ζει σε αυτό τον τόπο, στον τόπο πού γέννησε τη δημοκρατία, όταν ο δημοκοπικά - και καλώς φυσικά - εκλεγμένος αντιπρόσωπος του λαού αδυνατεί να υπηρετήσει το υψηλότερο ιδανικό, το νεποτισμό; Πού ακούστηκε, δικαιώματα πού κατοχυρώθηκαν μέσα από αιματηρούς αγώνες, όπως η ασυλία των βουλευτών, να πλήττονται και να κινδυνεύουν ακόμα και με κατάργηση;

Εύχομαι να επικρατήσει η σύνεση και η λογική. Δε δύναται να υφιστάμεθα όλη αυτή την, άνευ προηγουμένου, επίθεση στα ιερά και τα όσια, δίχως να αντιδρούμε. Αν υποψιαστώ ότι πραγματικά αυτός ο τόπος στρέφεται προς τις φασιστικές πρακτικές της αξιοκρατίας, της ισονομίας, της ισοπολιτείας,
της ανεξιθρησκίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, θα αναγκαστώ να μεταναστεύσω σε μία χώρα πού σέβεται τους πολίτες της και τα κεκτημένα δικαιώματα τους.

ΝικΝικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...