Πτώχευση Ελλάδας 2010

 • 2
Ναι, ξέρω, η πτώχευση δεν είναι επιλογή, δεν πρόκειται να γίνει αναδιάρθρωση χρέους, η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και τέλος πάντων, δεν, δεν , δεν..

Βέβαια, τα ίδια πρόσωπα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, διαλαλούσαν ότι υπάρχουν λεφτά, ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ότι δεν θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, και δε θα μειωθούν οι συντάξεις, ότι δεν θα αυξηθεί o φπα, ότι θα αυξηθεί ο φπα, ότι δεν θα ξαναυξηθεί ο φπα, ότι θα ξαναυξηθεί ο φπα, ότι δεν υπάρχει σάλιο, ότι ο τιτανικός ζει, αυτός μας οδηγεί, ότι θα φορολογηθούν οι καταθέσεις, ότι δε θα φορολογηθούν οι καταθέσεις, ότι θα φορολογηθεί η εκκλησία, ότι δε θα φορολογηθεί και τόσο η εκκλησία τελικά γιατί έχει καταϊδρώσει να προσφέρει φιλανθρωπικό έργο, ότι δε θα εφαρμοσθεί ο νόμος Πετραλιά, ότι θα εφαρμοσθεί ο νόμος Πετραλιά, ότι δεν επιτρέψαμε στον κύριο Κοντοπυράκη να αποστείλει το ψευδές 14% - εκτίμηση ελλείμματος - στη Ευρωπαϊκή ένωση, ότι τελικά το έλλειμμα προσεγγίζει το 14%, ότι δε γνωρίζαμε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, ότι έχουμε οπλισμένα καλάσνικοφ στα τραπέζια (ενίοτε και αμυντικές χειροβομβίδες), ότι δε θα ληφθούν νέα μέτρα, ότι δε θα ζητηθούν νέα μέτρα γιατί ήδη αυτά πού ελήφθησαν είναι γαμάτα (προδιαγραφών ΔΝΤ...δεν υπάρχουν καλύτερα), ότι δε ζητάμε οικονομική βοήθεια, ότι ζητάμε μόνον πολιτική στήριξη, ότι χρειαζόμαστε έναν μηχανισμό ασφαλείας, αλλά, προς θεού, δε θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε, ότι περάσαμε το σκόπελο (αλλά προφανώς δεν είδαμε ολόκληρη Σκιάθο από πίσω του), ότι θα παταχθεί η αδιαφάνεια στις προσλήψεις του δημοσίου (με εξαίρεση αυτές στη βουλή), ότι αν προσπαθούσαμε να καλύψουμε τις δανειακές μας ανάγκες εξ αρχής, πιθανόν να μας υποψιάζονταν οι αγορές (γι αυτό κι εμείς τους διαλύσαμε και την παραμικρή υποψία), ότι θα εμπεδωθεί το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και θα αμβλυνθούν οι οικονομικοκοινωνικές ανισότητες (μεταξύ Ελλάδας και Ρουάντα) και τέλος πάντων, δε θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει (μέχρι να εξοντώσουμε οικονομικά τη μεσαία τάξη)

Αθροιστική πιθανότητα πτώχευσης Ελλάδας (CPD%) 07/05/2010 (Κάνε κλικ εδώ για να παρακολουθείς μόνος σου την εξέλιξη σε καθημερινή βάση. Τρίτος κατά σειρά πίνακας.)

Με αγάπη

ΝικΝικ.

2 σχόλια:

 1. ένα λογικό ερώτημα είναι το γιατί λένε ψέμματα.

  ένα άλλο λογικό ερώτημα είναι αν όντως αντέχουμε να ακούσουμε την αλήθεια.

  ένα άλλο λογικό ερώτημα είναι αν θα παίξει τελικά ο τεόντοσιτς (ok, άσχετο). :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για να είμαστε δίκαιοι, σε ό, τι αφορά το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών, οποιασδήποτε χώρας, η λογική υπαγορεύει ότι θα πρέπει να διαψεύδεται αδιαπραγμάτευτα από την πολιτική ηγεσία, ανεξαρτήτως πιθανότητας επαλήθευσης, καθώς η οικονομία είναι πάνω από όλα ψυχολογία και το κλίμα πανικού μεταδίδεται με την ταχύτητα του φωτός (Εγώ δεν είμαι πολιτική ηγεσία...είναι πιθανό να πτωχεύσουμε στην πορεία, πως να το κάνουμε. Δε βγαίνουν τα νούμερα).

  Επιπροσθέτως, η πτώχευση είναι μία κατάσταση πού επηρεάζεται από πάρα πολλές παραμέτρους και είναι αδύνατο ο οποιοσδήποτε να την προβλέψει με ακρίβεια. Μπορεί όμως να τη μεθοδεύσει (δεν υπαινίσσομαι ότι μπορεί να έχει εμπλοκή σε κάτι τέτοιο η πολιτική μας ηγεσία).

  Το ζήτημα πού κυρίως θίγεται στην ανάρτηση είναι η αξιοπιστία, αλλά και η επάρκεια των σύγχρονων πολιτικών.

  Σε ό, τι αφορά το σκέλος της ανοχής μας στην αλήθεια θα είμαι κατηγορηματικός...ΟΧΙ, άποψη μου είναι ότι δεν αντέχει εύκολα κάποιος μια επώδυνη αλήθεια. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο δε θα προσποιούντο οι γυναίκες οργασμό, ούτε εμείς ότι μας ενδιαφέρει αν πραγματικά είχαν.

  Και ερχόμαστε στο φλέγον ζήτημα του Ολυμπιακού (Ο Θεοδόσης έπαιξε) πού ταλανίζει κάθε ευσυνείδητο, ευαισθητοποιημένο πολίτη αυτής της χώρας.

  Απηυδήσαμε πια με το μπάσκετ πού παιζόταν στους πρώτους ελληνιστικούς χρόνους! Ο αγαπητός Παναγιώτης, δε μπορεί (Το έχουμε διαπιστώσει από τότε πού όλοι πανηγύριζαν με τις επιτυχίες της εθνικής οι οποίες βασίζονταν στη δουλεία του Ομπράντοβιτς). Πως να το κάνουμε. Ελπίζω η διοίκηση να πάψει να επηρεάζεται από τους πληρωμένους αθλητικούς κονδυλοφόρους και να ανοίξει τα μάτια της. Δε νοείται στο σύγχρονο μπάσκετ να μην τρέχεις, να μην είσαι σε διαρκή κίνηση και να μην αλλάζεις πάσα σε χρόνους κάτω των 2". Δε νοείται να μην υπάρχουν αυτοματισμοί πού θα βγάζουν τον σουτέρ ελεύθερο όταν πέφτουν 3 άτομα στον ψηλό (πολλώ δε μάλλον, όταν έχεις πολυβόλα όπως ο Θεοδόσης, ο Κλέιζα, ο Χαλπερίν κτλ). Δηλαδή λυπηθείτε μας κύριοι αθλητικογράφοι, δεν κατεβήκαμε από τα Γκράβαρα. Για να μη μιλήσω για το έγκλημα της "καταστροφής" ταλέντων όπως ο Σλούκας και ο Παπανικολάου.

  Θα προβώ στο άμεσο μέλλον σε δηλώσεις επί του θέματος..

  ΝικΝικ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...